Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
КЗМ ПРОЈЕКТИ

"Трим стаза Златар"

Ел. пошта Штампа ПДФ
Општина Нова Варош
Канцеларија за младе
12.09.2015 год.

Трим стаза Златар

Како би обезбедили простор за квалитетно провођење слободног времена и калитетног простора за упражњавање здравих стилова живота ,Канцеларија за младе је учествовала као партнер у пројекту Трим стаза Златар,који имплементираУдружење грађана Пленум. Трим стаза се налази у близини хотела Центар Златар, дуга је 1000м и опремљена је свим мобилијаром који једну стазу чине комплетном. Намењена је како за рекреативце тако и професионалне спортисте, као и грађане,туристичке посетиоце а највише за младе. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта.

alt

Опширније...
 

Пројекат: “На корак до врха” ( отварање стазе)

Ел. пошта Штампа ПДФ
Општина Нова Варош
Канцеларија за младе
01.11.2015 год.

Пројекат: “На корак до врха” ( отварање стазе)

Организовањем “КРОСА” за основце и средњошколце,као и викенд дружење на Златару,представљало је завршницу пројекта На корак до врха. На кросу је учествовало стотинак малдих ,а стазу је отворио Државни секретар у министарству омладине и спорта гос.Предраг Перуничић и Председник општине гос.Димитрије Пауновић,уз присуство представника локалних актера ,медија и др.Пројекат финансира Министарство омладине и спорта и Општина Нова Варош,а имплементира Канцеларија за младе.

Опширније...
 

Пројекат: “ Запошљавање националних мањина”

Ел. пошта Штампа ПДФ
Општина Нова Варош
Канцеларија за младе
08.08.2015 год.

Пројекат: “ Запошљавање националних мањина”

Организација за европску безбедност и сарадњу подржала је пројекат “Запошљавања националних мањина” ,који у партнерству имплементирају Канцеларија за младе Нова Варош и Ивањица. Двадесет младих биће радно ангажовано код послодаваца ,где ће показати своје знаће и стећи нова искуства ,како бих у будућности лакше долазили до посла. Послодавци су имали потребу за практикантима и у пракси се показао као одличан механизам смањивања незапослености.Пројекат траје пет месеци.

Опширније...
 

Пројекат: “На корак до врха”

Ел. пошта Штампа ПДФ
Општина Нова Варош
Канцеларија за младе
08.07.2015 год.

Пројекат: “На корак до врха”- (Трасирање и уређење стазе)

Имплементацијом пројекта “На корак до врха” ,финансирано средствима Министарства омладине и спорта и Општине Нова Варош,изведени су први радови на пешачко-бициклистичкој стази. Израдаом идејног пројекта, трасирањем стазе,геометарски радови,равњање подлоге и сл су први радови који су предвиђени пројектом.Израдом стазе млади нововарошани,туристички посетиоци, грађани, добили су простор за квалитетно провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота.

Опширније...
 

“Оснаживање Канцеларија за младе у Златиборском округу”

Ел. пошта Штампа ПДФ

У оквиру пројекта “Оснаживање Канцеларија за младе у Златиборском округу”,финанисран од стране Међународног центра Олоф Палме и Ужицког центра за права детета,а све у циљу успостављања стратешког и системског оквира за унапређење положаја младих у Златиборском округу,који треба да олакша обављање свих функција заједнице и региона којим се прави оптимално окружење за живот и развој младих. Канцеларије за младе општина, Нова Варош, Ужице,Пожега,Севојно, Пријепоље, Прибој, Сјеница и Бајна Басшта, окупљени на овом пројекту изражавају вољу да унапреде сарадњу у оквиру Регионалне платформе Канцеларија за младе Златиборског округа према моделу сарадње усмерено ка младима. У свом раду дефинисаном у меморандум о сарадњи руководиће се промоцијом услуга и система који су прилагођени младима, елиминисање свих облика дискриминације и насиља над младима,гарантовање права младих, промоцију и партиципацију младих. Базирајћи се на промоцију еколошких вредности , Канцеларија за младе Нове Вароши као домаћин у сарадњи са већ поменутим канцеларијама региона организовала је “Еколошку акцију” у туристичкој зони Златара. Акцију је подржало више од 50 младих ,где су поред активиста Канцеларије за младе учествовали и волонтери из Канцеларија региона и том акцијом уклонили висе десетина џакова разног отпада.

Опширније...
 


Страна 1 од 7