Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Град добрих домаћина

Ел. пошта Штампа ПДФ

Канцеларија за младе Нова Варош узела је учешће у пројекту Канцеларије за младе Нови Пазар да током наредних годину дана реализује пројекат „Град добрих домаћина“ у оквиру програма “Унапређење људске сигурности у југозападној Србији” .

Како је и предвиђено од12-15. марта 2015. године по 20-30 ученика, директор и три наставника из сваке од три братске школе из Лознице, Шапца и Београда били су у посети у Новој Вароши, Пријепољу и Прибоју, а њихови домаћини били су њихови вршњаци у чијим породицама су боравили током ова три дана посете! За наставнике је био обезбеђен хотелски смештај у Хотелу “Панорама” на Златару.

alt

Циљ пројекта је да пружи прилику младима из различитих крајева Србије да посете и упознају се са својим вршњацима, као и идеја да се оживи једна лепа, али заборављена традиција из прошлости, што сматрамо да смо овог пута у потпуности и успели. 

У идеалним условима, у мају 2015. године доћи ће и до узвратних посета братским школама.

Док су боравили  у гостима у нашем крају деца су заједно ишла на излете и у обиласке споменика културе, провела по један дан на територији Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши, такмичила се у спортским дисциплинама, похађала радионице, ишла  заједно у позориште...

Кроз ове активности желимо да допринесемо оснаживању међуетничког дијалога и промовисању мира и разумевања међу најмлађима и надамо се да ће оваквих дружења бити још пуно.!

 

ÂÂ