Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Пројекти КЗМ-Пројекат размена младих и примена добре праксе

КЗМ-Пројекат размена младих и примена добре праксе

Ел. пошта Штампа ПДФ

Датум: 19.01.2013.године

 

Пројекат размена младих и примена добре праксе сарадња КЗМ Ужице, Нова Варош и Ивањица

Посета КУСТЕНДОРФУ 2013

 

      У суботу 19.јануара група од 20.младих активиста КЗМ са вршњацима из Ужица и Ивањице посетила је Дрвенград на Мокрој Гори где се одржава фестивал "КУСТЕНДОРФ". Ово је завршна активност заједничког пројекта ове три Канцеларије за младе који је имао за циљ да умрежи младе и подстакне их на заједничку активност и ангажовање. Такође један од циљева је био и размена искустава и примера добре праксе који се спроводе у овим срединама зарад унапређења рада и садржаја које нуде Канцеларије за младе.


   Током посете овом нашем престижном фестивалу који окупља младе режисере којима подршку пружају познате филмске звезде млади ду имали прилику да присуствују двема филмским пројекцијама након којих су учествовали у радионицама - синема радионице везане за стварање филмских дела и поруке које се преносе кроз један филм као и редитељеве замисли исказане у сликама.


      Кустендорф је младима пружио и изванредне доживљаје сусрета са познатим личностима као што су Емир Кустурица, Моника Белучи, Зоран Цвијановић и многи други. Наравно овај доживљај неби био потпун да младе активисте КЗМ познатима није представио државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин који континуирано пружа подршку раду КЗМ као и  подстицању активности, мобилности и културно спортском уздизању младих.


     Овај пројекат се у пракси показао изузетно корисним и у потпуности је постигнут циљ који је планиран, чиме ће у будућем раду ова идеја бити настављена као пример за повезивање и размену младих на нивоу целе Србије.

 

координатор КЗМ Нова Варош

Бојан Лешовић