Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Пројекти КЗМ-Премијера позоришне представе

КЗМ-Премијера позоришне представе

Ел. пошта Штампа ПДФ

30.11.2012.године


Премијера позоришне представе "Лутка говори други пут или лутка завирује у кревет"

Пројекат {l}"OPEN ART"{/l}

 

     Чланови омладинске позоришне сцене Канцеларије за младе , премијерно су извели представу  "Лутка говори други пут или лутка завирује у кревет" 30.11.2012. године  коју су, по тексту Браниславе Илић , режирали  Владимир Дулановић и Ивица Стојановић. Комад је реализован у оквиру пројекта  “ОПЕН АРТ” који спроводи КЗМ а финансира Министарство омладине и спорта а који је уједно и део прославе јубилеја — четири године успешног рада Канцеларије за младе Нова Варош.

     Млади глумци на сцени , њих 13, успешно је савладало  замке захтевног текста. Својом одличном глумом пленили су симпатије  публике која није штедела на громогласном аплаузу.

     Драматургија у комаду је, иначе фрагментирана у 16 слика. Представа је маштовита  и духовита, премда говори о широком спектру људских односа ., сложености  односа између брачних и љубавних парова или онох који тек започињу нешто заједничко, у разним животним добима. И то у призми друштвених, политичких и моралних околности, односа и дилема најновије историје .

 

     У комаду су играли млади глумци: 

    Ерол Бакалић, Катарина Аничић, Харис Туркмановић, Марија Бојановић, Предраг Каличанин, Никола Драгашевић, Шејла Ибровић, Урош Томовић, Милица Батаковић, Немања Нешковић, Дијана Милетић, Милан Бјелић и Јана Матовић. За  сценографију се побринуо Станко Никачевић, оригиналну костимографију  Оливера Радишић, а природну музику Милоје Јовановић. Мајстор светла  у представи је Власто Рвовић, тона Душко Кутлешић , а нумере на гитари изводи Урош Дучић.

     Идеја пројекта ОПЕН АРТ, у оквиру којег је реализована представа, била је да младе подстакне на креативност, усмери на уметност и развијање талента за глуму, да подстакне младе на  аматеризам , учврсти сарадњу канцеларије са Домом културе...