Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Пројекти КЗМ-Студијска посета медијима

КЗМ-Студијска посета медијима

Ел. пошта Штампа ПДФ

05.07.2012.године

Студијска посета новинарске секције КЗМ Нова Варош медијима - Ужице-

Пројекат "КРЕИРАЈ  - НЕ ФОЛИРАЈ"

 

 

У среду 4.јула 2012.године чланови новинарске секције Канцеларије за младе Нове Вароши су имали једнодневну  студијску посету редакцији " Ужичке Вести", Радију Ужице и ТВ5 у Ужицу као део активности у оквиру пројекта "Креирај - не фолирај" који се финансира од МОС-а.

 

 

Група од двадесетак младих новинара је обишла ове медијске сервисе како би се боље упознала са принципима и начином рада јавних сервиса. Током посете домаћини су младима који су иначе аматери у новинарском раду предочили која су знања и вештине битни за новинарски рад, као и како се прави један новински лист. Редакција омладинских новина "Варошко око" је домаћинима поклонила примерке листова који су до сада изашли, представили свој рад и жељу за сарадњом  у наредном периоду везано за размену искустава и информација којима се користе омладински лист и Ужичке вести.  Млади су посетили и Радио Ужице где су имали гостовање у емисији уживо у којој су представили рад новинарске секције и Канцеларије за младе у Новој Вароши.  Након радија чланове секције је угостила и локална ТВ5 на којој су се упознали са радом телевизије и начином конципирања  тв програма што је било веома интересантно за младе, јер  у нашем граду не постоји телевизија. Посете су  уродиле плодом јер су млади новинари постигли договор са овим медијима за будућу сарадњу и размену информација о активностима КЗМ које ће се прослеђивати медијима за објаву. Такође за наредни број Ужичких вести КЗМ је добила место средишње стране за објаву активности. 

 

Ова посета се показала веома занимљива младима из нашег града и корисна за стицање знања која су потребна за новинарски рад и рад са медијима који су "прозор у Свет" што се уједно може рећи да је ова посета била за наше младе "прозор у Новинарство и јавне сервисе".