Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Пројекти КЗМ-Матурантски плес 2012

КЗМ-Матурантски плес 2012

Ел. пошта Штампа ПДФ

Пројекат "КРЕИРАЈ  - НЕ ФОЛИРАЈ"

 

     У петак 25.маја Канцеларија за младе је организовала други по реду Матурански плес {l}"QUADRILLE DANCE"{/l} за ученике Основних и Средњих школа. Плес је организован у оквиру пројекта "Креирај - не фолирај" који се финансира од Министарства омладине и спорта, плесало се са Европским и нашим градовима за Гинисову диплому.

&

     У плес је било укључено 150 матураната које су као кореографи спремали Никачевић Станко, Милка Поповић и Невена Гујаничић сарадници КЗМ. Овај други по реду плес који је окупио дупло више плесача него прошле године  полако прелази у традицију за младе у нашем граду, пробудио је пуно радозналих младих који се радо прихватају да плешу и самим тим популаризују омладински дух и примере добре праксе.  Плес  се играо на раскрсници испред Дома културе "Јован Томић" који је заједно са Основним и Средњим школама још једном показао да смо сви заједно поуздани партнери отворени за сарадњу и мотивацију младих у нашем граду са циљем да се унапреди омладински рад и потенцијал.

     Иако је кишно и лоше време  пркосило плесачима матуранти су кренули у шетњу од школа главном улицом и плесали уз капи кише на платоу. Плес који је почео у 12 сати  свечано је отворио председник општине Славиша Пурић који је матурантима честитао матуру и пожелео срећу у даљем шкловању и усаврашавању. Након плеса матуранти Основне школе имали су на платоу тридесетоминутну журку уз музику. Док у вечерњим сатима матуранти средњих школа су имали  Караоке журку и прославу матуре у дискотеци "Журка Позитива" која је такође део пројекта и прати један од циљева ЛАП-а  за младе "Забавни садржаји за младе како би се унапредио њихов останак у средини". Играло се и певало уз трубаче до касних сати у духу младости са пуно шале, позитивне енергије, награде  и песму. У наставку пројекта следи отварање школе вајања средином јуна, почетак курса фотографије, као и ликовна колонија , унапређење рада новинарске секције омладинског листа "Варошко око", студијске посете и др.

 

Координатор Канцеларије за младе

Бојан Лешовић