Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе
Канцеларија за младе

Канцеларија за младе

Ел. пошта Штампа ПДФ

alt

ОПШТИНА НОВА ВАРОШ

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ

ул. Карађорђева 32, 31320 Нова Варош

Тел: 033/62140

e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

alt

Канцеларија за младе је основана 9. октобра 2008. године. Основана је на иницијативу Општине Нова Варош и Министарства омладине и спорта.

Канцеларија за младе представља организациону јединицу локалне самоуправе, у којој су утврђене процедуре и системи којим ће се спроводити и креирати локална политика за младе (усвојена локална Стратегија и Акциони план за младе). Њена улога је да обезбеди окружење које омогућава младима да се развоју у онакве одрасле особе какве су потребне друштву да би напредовало у будућности.

Општина је препознала потребу формирања Канцеларије за младе у циљу креирања и спровођења локалне политике за младе, са око 60 сталних активиста (новинари, глумци и др.) и до сада је око 2000 младих користило услуге ове канцеларије. У 2011.години Канцеларија је добила награду за рад као пример добре праксе као једна од најбољих у Републици Србији.

Млади Канцеларијом за младе добијају: разумевање и подршку; подстицај на активно учешће у животу њихове локалне заједнице; признавање и уважавање њихових права, интереса и потреба; приступ информацијама; материјалне и техничке ресурсе; физички простор за реализацију својих пројеката, иницијатива и идеја.

Визија Канцеларије за младе

Нова Варош је 2015. године плански организована и уређена средина у свим областима друштвеног живота, са развијеним свим потребним условима за развој, останак и повратак младих.

  • Заједница младих, лепих и здравих људи, који су имали прилику да се образују и стекну дипломе образовних профила који ће им омогућити да се активно укључе у живот и рад заједнице
  • Заједница без сиромаштва, искоришћеног природног потенцијала стављеног у функцију развоја заједнице кроз различите привредне активности и процват туризма, информатички писмена и опремљена, што ће све обезбедити висок животни стандард свих становника и средства за нове идеје
  • Заједница која нуди могућност здравог живота, стециште учених људи, заједница у којој се негује толеранција, хетерогена мишљења и добре идеје

Локални акциони план за младе 2014-2019

 Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?