Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Новости Градски хор и Латино плес (денс) у организацији Канцеларије за младе

Градски хор и Латино плес (денс) у организацији Канцеларије за младе

Ел. пошта Штампа ПДФ

Канцеларија за малде и Општина Нова Варош у сарадњи са основним и средњим школама по први пут покренула је Градски хор за децу узраста од 7 до 12 година. На аудицији од укупно стотинак пријављених ,стручни жири одабрао је 32 учесника . У истом временском периоду реализује се и Латино плес као и денс под слоганом “Ухвати ритам”,намењен средњошколцима и старијим, а тренутно је око 40 младих који успешно савладавају кореографије са својим инструкторима .Пробе се реализују од по 2 термина на недељном нивоу у просторијама Дома културе .Огромну подршку за успешну реализацију имамо од представника Општине,пре свега мислим на председника гос. Димитрија Пауновића и Зам. Пред  Ивана Младеновића који су ову идеју препознали коа здраву и одрживу. Такође велику помоћ имамо од психолога Богдана Филоповића  и дир. Дома културе Жељка Томовића.

alt

Идеја нам је била да покренемо нешто ново,омогућимо младима да квалитетније проводе своје слободно време,подижемо културу на виши ниво и у неком ближем временском периоду са овим младим људима кроз њихове наступе изађемо ван граница региона и тиме промовишемо наш град.Овим програмом успешно реализујемо локални акциони план донет на период 2014- 2019 год.Оно што посебно истичем јесте волонтерски рад и промовисање волонтеризма као једну од важних карика за подизање свести код младих.Својим волонтерским радом инструктори Верица Ристић,Мира Рвовић,Самир Кратовац и професор клавира  Срђан Брзаковић, пример су добре праксе вредне поштовања свих грађана.Њихову мотивацију,посвећеност сваком члану можете видети на свакој проби.Желели су урадити нешто за свој град и своје другаре.Користим ову прилику да им се испред општине Нова Варош,Канцеларије за младе захвалим на њиховом раду.

 

Напомињем да је школа бесплатна за сваког учесника а њихове прве јавне наступе видећемо у току манифестације “Златарфест 2015”.