Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

Саопштење

Ел. пошта Штампа ПДФ

Саoпштење за јавност 

Поштовани,

Удружењу Активизам младих Ивањице одобрен је нови пројекат под називом „ЦРАМ – Програм радне праксе за младе у Ивањици, Новој Вароши и Рашки“ који ће се реализовати у сарадњи са локалним Канцеларијама за младе општина Ивањица, Нова Варош и Рашка, као и са Центром за радно ангажовање младих Књажевац на конкурсу код Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Циљ овог пројекта је друштвено оснаживање младих у Ивањици, Новој Вароши и Рашки кроз радну интеграцију и подстицања младих на запошљавање, самозапошљавање и предузетништво кроз програм радне праксе Центра за радно ангажовање младих.

Конкретно, по 50 младих из све три општине проћи ће програм радне праксе код различитих послодаваца из јавног, приватног и сектора цивилног друштва у областима за коју су школовани или у некој другој области у зависности од њиховог интересовања.

Пројекат ће се реализовати у периоду новембар-децембар 2014. године, а финансијска средства за реализацију овог пројекта на територији све три општине која су одобрена од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије укупно изсносе 3.090.750,00 рсд.

Поштовани,

локална Канцеларија за младе општине Нова Варош у сарадњи са Удружењем Активизам младих Ивањице наставља програм Радне праксе Центра за радно ангажовање младих.

Овај програм Вам омогућава да ангажујете практиканте у Вашој институцији, предузећу и организацији који ће радити 48 сати месечно за шта ће бити плаћени од стране Центра за радно ангажовање у износу од 5.000,00 рсд нето.

Ово је добра прилика за све младе од 15 до 30 година да стекну радно искуство и да се усавршавају у области за коју су школовани.Практиканте можете ангажовати у периоду од 2 месеца.

Уколико сте заинтересовани да aнгажујете практиканте већ нам сада можете послати профиле који су Вам потребни. Након тога објављује се јавни позив за младе који су заинтересовани за радну праксу у Вашој институцији и ми њихове пријаве шаљемо Вама где ви бирате практиканте које сматрате да испуњавају Ваше услове.

       Потребне профиле практиканата пошаљите нам на меил к Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Више информација о програму радне праксе и самом функционисању овог програма можете прочитати у прилогу мејла или нас контактирати лично у просторијама Канцеларије за младе,или путем меила и тел 0628894020.

 

Координатор кзм

Бранко Пуцаревић