Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Канцеларија за младе Новости КЗМ-Посета Ненада Боровчанина општини Нова Варош

КЗМ-Посета Ненада Боровчанина општини Нова Варош

Ел. пошта Штампа ПДФ

16.01.2013.године

 

Посета државног секретара Министарства омладине и спорта

Ненада Боровчанина Општини и  КЗМ Нова Варош

 

      У уторак 15.јануара 2013.године Канцеларију за младе посетио је државни секретар Министарства омладине и спорта прослављени боксерски шампион Ненад Боровчанин. Током једнодневне посете државни секретар се састао са младим активистима и сарадницима Канцеларије за младе Нова Варош и упознао са њиховим идејама и резултатима у досадашњем раду. Млади новинари, сарадници, глумци, сликари су имали прилику да разговарају са државним секретаром, да му предоче проблеме и идеје са којима се сусрећу млади Нове Вароши.

    Такође Ненад  је дао и интервју за омладинки лист "Варошко око", посетио пробу омладинског позоришта КЗМ "OPEN ART".  Поред младих државног секретара су дочекали и председник општине Димитрије Пауновић и председник скупштине Бранислав Дилпарић, са којима се разговарало о могућим видовима сарадње и подршке ресорног Министарства младима и локалној самоуправи у свом раду. Након тог разговора секретара је председник упознао са просторијама за Омладински Културни Центар који је опредељен одлуком општинског Већа Канцеларији за младе и чије се опремање планира на пролеће.  Боровчанин је веома позитивно оценио сарадњу локалне самоуправе са младима и похвалио иницијативу за доделу простора за Културни Центар указујући да је системска брига о младима и препознавање енергије коју млади поседују од  пресудног значаја како за државу па и за сваку локалну самоуправу која има слуха и разумевања као Нова Варош.

 

    Затим су драгог госта у свечаној сали у згради СО дочекали млади извиђачи покрета "ЗЛАТАР" који су се по први пут састали као део секције канцеларије за младе у сарадњи са покретом извиђача "Бошко Буха" из Пријепоља. Канцеларије и извиђачи су две карике које су веома значајне и заједно функционалне па је и због тога овај корак покретања секције у оквиру КЗМ својеврстан и значајан допринос усмеравања омладинског потенцијала и промоције здравих стилова живота.

   Након посете просторијама будућег ОКЦ Боровчанин је посетио и младе глумце и сликаре у Дому културе "Јован Томић" где се упознао са њиховим радом и активизмом, који су резултат пројеката Канцеларије за младе за које су финансијка средства добијена од Министарства омладине и спорта.


    Посета државног секретара је завршена гостовањем на локалној радио станици "ЗЛАТАР" у оквиру активности и садржаја омладинске емисије "Кутак за младе" која се емитује као део програма КЗМ обукре младих тонаца и спикера.

     Ова посета се показала веома корисном, јер су се млади мотивисали на укључивање и допринос заједници, такође су се мотивисали и доносиоци одлука током разговора са државним секретаром да наставе подршку омладинској иницијативи. Заједнички је закључак да су млади једини неисцрпни извор идеја и енергије, ресурс у који вреди улагати јер само подстицајем и улагањем у омладинске идеје можемо постићи резултате и побнољшати живот у малим срединама као што је наша.

координатор КЗМ Нова Варош

Бојан Лешовић