Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Обавештење о расписивању избора за председника Републике Србије

Обавештење о расписивању избора за председника Републике Србије

Ел. пошта Штампа

На основу Одлуке о расписивању избора за председника Републике Србије („Сл.гласник РС“,бр.29/22), Општинска управа Нова Варош на основу члана 14,15 и 16. Закона о јединственом бирачком списку (“Сл.гласник РС“, бр.104/09 и 99/11)

ОБАВЕШТАВА 

Грађане општине Нова Варош, да је донета Одлука о расписивању избора за председника Републике Србије за 03.април 2022.године. 

Општинска управа Нова Варош, која ажурира бирачки списак за подручје јединице локалне самоуправе , изложиће део бирачког списка за подручје општине Нова Варош. Део бирачког списка излаже се на тај начин што се путем рачунарске опреме у седишту јединице локалне самоуправе грађанима, уношењем јединственог матичног броја грађана, омогућава провера да ли су уписани у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни. Део бирачког списка изложен је у седишту Општинске управе, на II спрату у канцеларији број 1, сваког радног дана од 8-15 часова, а суботом и недељом у времену од 9-13 часова.

Увид у бирачки списак, у смислу закона који уређује заштиту података о личности, може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

Обавештавају се бирачи да могу најкасније 5 дана пре закључења бирачког списка , (тј. најкасније до 12. марта 2022.године у 24,00 часова). поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за председника Републике Србије гласити према месту боравишта у земљи ( изабрано место гласања) и према месту боравишта у иностранству.

Од проглашења изборне листе право на увид и подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац те листе, или лице које он овласти и то на исти начин и по истом поступку по коме то право имају и грађани, уз прилагање прописаних доказа за вршење промена, а ако захтев не подноси подносилац проглашене изборне листе онда и пуномоћје оверено у складу са Законом.

Посебно се позивају малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора, да се упишу у јединствени бирачки списак за подручје општине Нова Варош уз прилагање потребних доказа.

Име и презиме бирача који је припадник националне мањине, на његов лични захтев, двојако се уписује: прво ћириличким писмом према правопису српског језика, а потом писмом и према правопису прицппадника националне мањине.

Након  закључења бирачког списка  ,(тј. 18. марта у 24,00 часова), најкасније до 30.марта 2022.године у 24,00 часова, захтев за промене у бирачком списку  подноси се  Општинској управи  општине Нова Варош или непосредно Министарству државне управе и локалне самоуправе.

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

НОВА ВАРОШ

Мирел Рољевић

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?