Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Обавештење корисницима права из области друштвене бриге о деци

Обавештење корисницима права из области друштвене бриге о деци

Ел. пошта Штампа

Обавештење корисницима права из области друштвене бриге о деци

Обавештавамо кориснике права на дечији додатак  као и кориснике права на накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и остале накнаде по основу посебне неге детета, којима је право  истекло 15.03.2020. године и касније, да им се продужава даља исплата права на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.

Документацију, потребну за остваривање накнаде зараде за време трајања породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета, труднице и породиље могу да доставе електронским путем, током трајања ванредног стања у Републици Србији.

Захтев за накнаду зараде могуће је скинути са сајта oпштине Нова Варош.

Попуњен формулар захтева, са осталом пратећом документацијом потребно је скенирати и послати на е-маил адресу  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Захтеви се могу послати и препорученом пошиљком на адресу Службе дечије заштите ,ул. Карађорђева бр.32

Обрасце можете преузети овде.

Документацију потребну за вештање здравственог стања детета, за породиље које први пут подносе овај захтев ради остваривања права на посебну негу детета, док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања, породиље могу да доставе електронским путем или поштом на адресу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (РФПИО).

Попуњен и потписан скенирани захтев за вештачење, са медицинском и осталом пратећом документацијом, укључујући и изјаву о веродостојности достављене електронске медицинске документације, потребно је послати на е-маил адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или препорученом пошиљком на адресу РФПИО, ул Александра Костића бр. 9, 11000 Београд.

У захтеву је потребно навести и следеће: мејл адресу послодавца, као и службу дечије заштите у месту пребивалишта ( Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ).

Захтев за вештачење здравственог стања детета (као и осталу потребну документацију за вештачење, може се преузети са сајта општине Нова Варош.

Напомињемо да је подносилац захтева који електронски подноси захтев и медицинску документацију ради вештачења, дужан да потпише и пошаље скенирану изјаву о веродостојности ове документације. Након престанка ванредне ситуације, РФПИО извршиће ревизију и контролу, достављене документације.

Pо добијању скенираног Мишљења комисије о здравственом стању детета, породиља подноси  Захтев ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге детета или/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета. Попуњен и потписан захтев ради остваривања права на накнаду зараде за време посебне неге детета, са потребном документацијом утврђеном законом, потребно је скенирати и послати на е-маил адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Захтеви ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге детета или/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета, са потребном документацијом утврђеном законом, могу се послати и препорученом пошиљком на адресе Служби дечије заштите ,Нова Варош, ул. Карађорђева бр.32.

Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац ЗОПНД), као и Захтев за остваривање права на накнаду зараде ради посебне неге детета (Образац НЗ-ПНД),  Захтев за остваривање права на остале накнаде по основу посебне неге детета (Образац ОН-ПНД), може се преузети са сајта Нова Варош.

Обрасце можете преузети овде.

Захтев за остваривање права на новчану накнаду из буџета општине за новорођенчад  као и захтев за месечну новчану накнаду из буџета општине за незапослене породиље на територији општине Нова Варош, могу се поднети путем е маила Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . Захтеви  се могу послати и препорученом пошиљком на адресу Општинска управа Нова Варош,  Службе дечије заштите ,ул. Карађорђева бр.32

Обрасце за остваривање права која су прописана одлукама општине Нова Варош можете преузети на сајту општине Нова Варош.

За све ближе информације можете контакторати  број 063/11-72-196

Обрасце можете преузети овде.

Општинска управа Нова Варош

Служба дечије заштите 

 

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?