Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна За срећније детињство

За срећније детињство

Ел. пошта Штампа

Најава: Свечано отварање дечијег игралишта на Тргу војводе Петра Бојовића

Општина Нова Варош најављује свечано отварање дечијег игралишта на Тргу војводе Петра Бојовића у среду 16.маја у 17:00 часова.

Дечије игралиште „За срећније детињство“ дар је Општине Нова Варош најмлађим суграђанима. Градски трг је изграђен 1993.године, а најмлађи суграђани су пре 10 година добили последње наменски уређено игралиште. У протеклих 10 година, није било капиталних инвестиција у инфраструктуру намењену најмлађој популацији.

Општина Нова Варош са Одељењем за инвестиције и јавне набавке била је главни покретач улагања у срећније детињство и обезбеђивање модерног и безбедног игралишта за децу Нове Вароши. У првој фази пројекта игралишта „За срећније детињство“, из локалног буџета је издвојено близу 4,5 милиона динара: за грађевинске радове и мобилијар игралишта утрошено је око 3,6 милиона, а за облагање бетонских површина око 700.000,00 динара. На игралишту површине 200m2инсталирано је 9 справа за играње деце узраста до 12 година: пењалице, клацкалице, љуљашке. Терен је постављен гумираном подлогом, предвиђеном за ове намене. Радове је извела фирма Мaraton LDN, која је за потребе пројекта обезбедила атест о исправности и сертификат о безбедности. Извештај о контролисању квалитета и испитивању свих справа и целокупног игралишта реализовао је Југоинспект ад. Игралиште је осветљено и покривено видео надзором, 24 часа дневно. Опрема за видео надзор, вредна 1.200 долара, донирана је од стране Ратомира Пештерца, власника фирме Videosec. На уласку у игралиште постављена је обавештајна табла о правилима безбедног понашања и намени сваке справе.

Друга фаза изградње игралишта представља озелењавање Трга и поставку бехатон плоча на површини од 650m2 на платоу око игралишта. Планирана вредност радова у овој фази износи око 1.800.000,00 динара. Завршетак друге фазе очекује се до краја јуна 2018.године.

Општина Нова Варош позива најмлађе суграђане и њихове родитеље да присуствују отварању Дечијег игралишта “ За срећније детињство“.

Слике игралишта можете видети овде

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?