Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна „Време за успешне жене“

„Време за успешне жене“

Ел. пошта Штампа

„Време за успешне жене“ – како до бесповратних средстава за покретање женског бизниса

alt

Информативна сесија о процесу доделе бесповратних средстава за покретање женског бизниса под називом „Време за успешне жене“ у организацији Европског прогреса биће одржана у уторак, 7. априла 2015. године у Новој Вароши, у хотелу Панорама са почетком у 11 часова. 

Циљ информативних сесија је упознавање будућих предузетница и представница релевантних институција са свим фазама и неопходним корацима - од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву до добијања бесповратних средстава за покретање женског бизниса без ограничења врста делатности.

Све заинтересоване кандидаткиње, добиће информације о самом процесу који почиње пријављивањем за програм обуке у оквиру које ће стећи основна знања за припрему бизнис планова. Након тога кандидаткиње ће моћи да доставе предлоге пројеката и конкуришу на јавном позиву за доделу бесповратних средстава. 

На сесији ће се представити и жене предузетнице које су успешно већ започеле самостално пословање уз помоћ бесповратних средстава додељених преко претходног трогодишњег програма ЕУ ПРОГРЕС.

Позив је отворен за све незапослене жене, регистроване на евиденцији Национа

лне службе за запошљавање и које имају трајно боравиште у једној од тридесет и четири општина које учествују у реализацији активности програма Европски ПРОГРЕС. 

Информативна сесија у Новој Вароши се одржава за учеснице из следећих општина: Нова Варош, Прибој и Пријепоље. 

До сада су одржане информативне сесије у Врању, Нишу и Лесковцу а након тога следе још четири информативне сесије у следећим општинама и градовима: Блаце, Ивањица, Нова Варош и Нови Пазар. 

Информативним сесијама почиње низ припремних активности које ће програм Европски ПРОГРЕС спровести у периоду од марта до јула 2015. године. Након тог периода биће изабрани најуспешнији предузетнички пројекти којима ће бити додељена бесповратна помоћ и покренути најмање 40 предузећа у власништву жена. 

Дневни ред информативних сесија по општинама и градовима је доступан на веб страници програма:http://www.europeanprogres.org/vest/sr/197/Vreme-za-uspesne-zene-kako-do-bespovratnih-sredstava-za-pokretanje-zenskog-biznisa/  

У програм Европски ПРОГРЕС су укључене 34 локалне самоуправе – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

За додатне информације, молим Вас контактирајте:
Ивана Поповић
Службеник за комуникације
Европски ПРОГРЕС
Мобилни: +381 (0) 63 452 644
 
 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?