Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Партнерством до нових радних места

Партнерством до нових радних места

Ел. пошта Штампа

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин посетио је недавно општину Нова Варош и са општинским челницима Димитријем Пауновићем и Браниславом Дилпарићем разговарао о моделима успостављања чвршће сарадње на пољу подршке омладинској иницијативи и решавању проблема младих, од којих је кључни незапосленост. Функционер Владе Србије присуствовао је и трибини локалне Канцеларије за младе, на којој се ближе упознао са активностима и резултатима рада ове организације у претходних годину дана.

alt

- У Србији је данас око 250.000 младих до  30 година без посла. Незапосленост је кључни проблем и у нововарошком крају, а може се решавати само кроз чврсто партнерство државе, локалне самоуправе и омладинских организација – казао је Боровчанин на трибини у згради СО и обећао: - Општина Нова Варош и локална Канцеларија за младе су у том процесу пример добре праксе и зато ће ресорно Министарство током ове године у значајнијем обиму подржати њихове пројекте и програме, посебно оне у области запошљавања и радног ангажовања.   

 Председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић оценио је да локална самоуправа предузима широк спектар мера и активности да се у златарском крају побољша положај младих, посебно на пољу смањења стопе незапослености.

 - Ви млади, међутим, морате да генеришете идеје, да нам сугериште који су за вас најинтересантнији и најактрактивнији послови, да на ову тему размишљате и разговарате не само кроз деловање при Канцеларији за младе, већ и на неким другим неформалним скуповима. Да се не дешава да ка донаторима и Влади Републике Србије кандидујемо пројекте за одређене профиле за које нема интересовања. Будите активни, предузимљиви и конструктивни и подршка општине сигурно неће изостати. Да су намере локалне управе усмерене у том правцу, потврђује и чињеница да смо у буџету за 2015. за активности КЗМ определили десетоструко више средстава него  претходних година  – рекао је председник Пауновић, истакавши да је посебно поносан на волонтерски рад активиста КЗМ и њихову спремност да помогну локалној заједници.

О активностима нововарошке КЗМ током 2014. говорио је координатор Бранко Пуцаревић, који је подсетио да је ова организација постала добро позиционирана и јасно видљива пре свега захваљујући Сектору за омладину при ресорном Министарству које је два пројекта финансијски подржало са близу 1,5 милион динара.

 

– Реч је пројектима „Конектовање“ и „Мој млекар – моје занимање“, а међу значајнијим активностима је и реализација програма „Радно ангажовање младих“. Потстицај запошљавања био је у фокусу свих ових пројеката, а када се сумира њихов учинак,  подаци говоре да је од седамдесетак радно ангажованих, трећина успела да се у позитивном светлу представи послодавцима и настави да ради – истакао је Пуцаревић.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?