Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна НАГРАДА ЗА РЕФОРМУ ОПШТИНСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

НАГРАДА ЗА РЕФОРМУ ОПШТИНСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

Ел. пошта Штампа

      Председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић добитник је овогодишње специјалне награде „Реформатор пословног окружења“ које традиционално додељује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД). Престижно признање председнику Пауновићу додељено је за остварене реформе у општинској администрацији, активан допринос локалном економском развоју, као и за посвећеност и агилност у промоцији развојних потенцијала и природних ресурса нововарошког краја.

FS

      Награда је првом човеку града на падинама Златара уручена у уторак 23.децембра на свечаностиу Југословенској кинотеци у Београду, на којој се се окупили лидери привреде, министарстава, локалних самоуправа, цивилног сектора и дипломатског кора. У образложењу УО НАЛЕДА-а који од 2009. године додељује ова признања, наводи се да реформски резултати Димитрија Пауновића и Општине на чијем је челу, а која је потврђена НАЛЕД-овим сертификатом о повољном пословном окружењу, недвосмислено заслужују признање као потстицај за даље регулаторне реформе и промоцију примера добре праксе на које бидоносиоци одлука у јавном сектору требало да се угледају.

 

     - Општина Нова Варош орјентисана је на привлачење инвестиција и отварање нових радних места. Кључно залагање локалне власти било је да будемо на услузи привреди и предузетницима омогућимо повољни амбијент за инвестирање. Утолико нам је драже што су наши напори и резултати препознати што нам је мотив да наставимо у истом правцу са циљем да од Нове Вароши направимо боље место за живот. У протекле две и по године уложили смо и значајна финансијска средства на пољу стварања повољнијег пословног окружења , а активности у овој области биће међу приоритетима и за наредни период – истакао је на додели награда председник Димитрије Пауновић, захваливши се организаторима што је овогодишњи лауреат у категорији локалних реформатора завршио баш у његовим рукама.

 

      НАЛЕД је ове године у категорији специјалних признања за допринос реформама наградио и доцента Економског факултета у Београду Сашу Ранђеловића (за реформу парафискалних намета) и дневни лист „Блиц“ (за серију текстова о сивој економији). Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и покрајински секретар за међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски добитници су признања „Реформатор 2014.“

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?