Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА 94 МАЛИШАНА

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА 94 МАЛИШАНА

Ел. пошта Штампа

        Општина Нова Варош и Центар за социјални рад обрадовали су уочи новогодишњих празника малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања.

        На пријему у згради СО, одржаним у петак 26.децембра, представници општинског Центра за социјални рад поделили су за 94 деце пакетиће у вредности од по 700 динара, уручивши им, том приликом, и једнократну новчану помоћ у износу од по 2.000 динара. За ове намене из општинске касе, а у оквиру редовних активности матичног ЦСР, издвојена су средства у укупном износу од 251.000 динара.

45

      „Слатке“ пакетиће добила су деца корисника права на новчану социјалну помоћ, малишани родитеља који примају додатак за негу и помоћ другог лица, као и деца самохраних родитеља носилаца  права на новчану накнаду од стране локалне самоуправе.

      - Желимо да сва деца осете празничну атмосферу и бар на кратко забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да је ово симболична помоћ, да су потребе социјално угрожених много веће, али смо овим  скромним даривањем хтели да пошаљемо поруку да нисте заборављени – казала је малишанима и присутним родитељима директорка Центра Јелена Лековић, уз подсећање да је Општина Нова Варош током ове године за различите видове једнократне социјалне помоћи издвојила средства од око 7,8 милиона динара.

 

Легенда : Скроман дар за Нову годину – са доделе пакетића у згради СО 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?