Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна ПОМОЋ СТУДЕНТИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

ПОМОЋ СТУДЕНТИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Ел. пошта Штампа

ПОМОЋ СТУДЕНТИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

            Општина Нова Варош доделила је путем конкурса стипендије за 50 студената родом из златарског краја. Једнократна новчана помоћ у износу од 25.000 динара уручена је будућим академцима и студентима мастер-студија са просечном оценом изнад осам и по, који су редовни студенти, нису преносили испите из претходне године и школују се на државним универзитетима у Србији. Општинска управа је са по 10.000 динара наградила и тридесетак ученика средњих школа, који су претходну школску годину завршили са просеком пет.

           Локална самоуправа је за стипендирање студената и средњошколаца  из општинског буџета ове године определила средства од око 1,8 милиона динара, а за пригодна признања и награде најуспешнијим академцима и ђацима која су додељена поводом  обележавања општинског празника, издвојено је додатних 200.000 динара.

         - Општина је чврсто опредељена да подржи појединце и колективе који су вредно и марљиво радили и стварали у свим друштвеним сферама.Један од најбитнијих сегмената је образовање, а ви сте ти који сте у овој области постигли изванредне резултате. Замолио бих вас да такав учинак имате и у наредном периоду јер су очи јавности упрте у вас као будуће носиоце развоја нововарошког краја. Времена су се променила, виша не важи некадашња девиза „учи да не би радио“ , већ учи да би добио прилику да радиш и лакше нађеш своје место под Сунцем. Диплома више није виза за нерад, већ за рад и прегалаштво – истакао је председник општине Димитрије Пауновић на свечаности доделе новчане помоћи студентима и ђацима, уприличене у среду 24. децембра у згради СО.

 

          Честитке за успехе у досадашњем школовању  и пуно лепих жеља у будућем личном и професионалном животу, вредним Нововарошанима пожели су и председник Скупштине општине Бранислав Дилпарић, заменик председника општине Иван Младеновић, начелница Општинске управе Ружа Матовић и шефица општинског Одељења за финансије Мирјана Ћировић.   

          Једнократну новчану помоћ студентима и средњошколцима општина Нова Варош, на основу одлуке градског парламента, додељује, иначе, већ неколико година уназад и досада је подељено преко 600 студентских и ученичких стипендија.

                                            Легенда : Са доделе стипендија у згради СО

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?