Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Посао вредан 26 милиона динара

Посао вредан 26 милиона динара

Ел. пошта Штампа

Почели радови на изградњи канализационог система Петловац и црпне станице на Браношевцу 

alt

Неимари ужичког предузећа „Стабил про“ започели су недавно радове на изградњи канализационог система у насељу Петловац и реконструкцији црпне станице на Браношевцу. Овај инвестициони подухват, чија је вредност процењена на око 26 милиона динара, финансирају Министарство привреде и Општина Нова Варош, а у оквиру државног Програма мера за подршку развоја пословних зона у локалним самоуправама.

 

         Програм је, иначе, путем јавног позива општинама, започео још пре годину и по дана од стране тадашњег Министарства регионалног развоја, да би његову реализацију у априлу ове године преузело Министарство привреде посредством Сектора за инвестиције у инфраструктурне пројекте. Првобитна вредност нововарошког пројекта износила је близу 34 милиона динара, да би на тендеру као најповољнији извођач прошло предузеће „Стабил про“ из Ужица, које се уговором обавезало да ће за 119 радних дана посао да одради за 25.862.916 динара. Представници извођача, који су пре неколико дана у Петловцу  обишли радове на локацији где се гради црпна станица, заједно са челницима локалне самоуправе, Дирекције и овдашњег Комуналног предузећа, казали су да ће рок за завршетак посла евентуално бити пролонгиран у зависности од временских прилика.

         - Пројекат укључења Петловца у централни канализациони систем Нове Вароши, као и реконструкција црпне станице на Браношевцу уз изградњу пратећег , 500 метара дугог гравитационог цевовода, један је од приоритетнијих из два разлога : Петловац је једино насеље које нема канализацију, а пошто је локална самоуправа локацију  Браношевца одредила као пословну зону, било је кључно решавање проблема отпадних вода са овог подручја и њихово препумпавање у систем градског колектора – каже Мирољуб Шапоњић, директор општинске Дирекције за изградњу која је на државном конкурсу кандидовала овај пројекат, а у току његове реализације биће задужена за стручни надзор. Он подсећа да друга фаза овог посла, који би требало да стартује на пролеће наредне године, подразумева изградњу секундарне канализационе мреже за ово рубно подручје града.

 1

          Влада Републике Србије је, иначе, у оквиру овог развојног Програма одобрила финансирање укупно 25 пројеката у исто толико општина у Србији. Из државне „касе“ за ове намене опредељена су средства од око 464 милиона динара. – Влада је програм покренула са циљем стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у општинама, што је примарно и у раду локалне власти. Општина Нова Варош ће овај локални пројекат подржати са око два и по милиона динара, а захваљујући којем ће у насељу  Петловац након толико деценија  коначно бити решен проблем канализације - истиче Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош.                               

Легенда  1 :  Петловац – локација на којој се гради црпна станица

              2:   На терену представници инвеститора, извођача, локалне самоуправе 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?