Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Стручна посета

Стручна посета

Ел. пошта Штампа
Удружење сточара „Увачка река млека“
у студијској посети Аустрији и Немачкој

          Представници Удружења сточара „Увачка река млека“  су у периоду од 22 – 26. октобра 2014. године обавили стручну посету Аустрији и Немачкој.

           Студијско путовање је финансирано из Буџета општине Нова Варош, у оквиру подршке пројектима удружења грађана. Организатор путовања било је Еколошко друштво и Удружење пољопривредника Драгачева из Гуче, а у сарадњи са водећим организацијама из Аустрије: „ZAR“ – Централна радна организација говедарства Аустрије у Бечу; „AGOEF“ – Удружење одгајивача говеда сименталске расе у Цветлу и „ААК“ – Аустријски пољопривредни кластер, као и са организацијама из Немачке: Министарство пољопривреде Баварске, Институт за сточарство Баварске, Сточарски центар “Bajern Genetic” у Минхену и „ASR“ – Савез одгајивача говеда доње Немачке.

ддд

Испред Удружење сточара ,, Увачка река млека“, учесници ове студијске посете били су угледни сточари из наше општине:  Ђорђе Поповић из Божетића, Милош Поповић из Кућана,  Раде Пауновић из Буковика,  Драган Иванковић из Љепојевића, као и дипл. инг. агрономије Владислав Попадић из Акмачића.

          Главни циљ посете била је Централна изложба сименталца Немачке у Mizbah – Rosenhai.

ввв

   Поред ове изложбе сточари из Нове Вароши су:

 -присуствовали презентацији  говедарства Аустрије, као и обиласку објекта Удружења одгајивача говеда Горње Аустрије и фарме „Karl HASLAUER“ из Berglandа.

 

 ањ     -  присуствовали презентацији Сточарског центра „BAYERN GENETIK“  и стручном предавању изложби  бикова

          -  посетили фарме Института за сточарство и приватну фарму, чији је власник Josef  UECKER.  

           - посетилиСавезну изложба расе сименталац - (Bavarska и Badem Wuerttember)

         Током пет дана, колико је трајала ова студијска посета сточати су се упознали са савременим достигнућима у области генетике и узгоја бикова и крава сименталске расе, као и са начином функционисања сточарских удружења и кластера у Аустрији и Немачкој. Утисци које су понели нововарошки сточари су  изузетни, а њихова највећа жеља је да стечена знања и искуство примене на својим фармама и да покушају да унапреде рад свог удружења по угледу на праксу сличних удружења из Аустије и Немачке.

 

·   

 

                      

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?