Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Полагање венаца

Полагање венаца

Ел. пошта Штампа

 Официри Савета рода пешадије, поводом Дана копнене војске, положили цвеће на споменик војводе Петра Бојовића

                                                                   ПОЧАСТ СЛАВНОМ ВОЈСКОВОЂИ

Десетак официра из Београда и Ниша из Савета рода пешадије одали су пошту и положили цвеће на спомен обележје војводи Петру Бојовићу на истоименом градском Тргу у Новој Вароши. Почаст  војном стратегу и комаданту у биткама које су донеле славу српском оружју и слободу поробљеном народу пешадинци су одали поводом Дана копнене војске и пешадије, коју Војска Србије традиционално обележава 16. новембра. 

alt

-  Ваш славни земљак је импресивну војну каријеру започео управо као пешадинац и то је копча која га, између осталог,  повезује са родом пешадије. Официри и војници из класе наших генерал-штабова и школа, често бораве у златарском крају из два разлога – јер је он интересантан у стратегијско-оперативном смислу и што га карактеришу прелеп крајолик и искрено гостопримљиви људи. Утолико нам је драже што смо имали прилику да поново посетимо Нову Варош и понудимо сарадњу на добробит ваше заједнице и грађана – истакао је генерал-мајор Милосав Симовић, који је, иначе, предводио делегацију Војске Србије.

јиа

Срдачну добродошлицу официрима пожелели су председник општине Димитрије Пауновић и његов заменик Иван Младеновић. Први човек града на падинама Златара захвалио се на оваквом гесту делегацији ВС , уз оцену  да је локална самоуправа спомен обележјем у центру града и чесмом у  Мишевићима  покушала да се на скроман начин одужи славном претку, најављујући  и изградњу пута у његовом родном селу. – Осим на славног војсковођу, поносни смо и на стабилну безбедоносну ситуацију у нововарошкој општини, знатно повољнију него у неким другим деловима земље, као и на дух телеранције и узајамног поштовања који влада у нашој мултинационалној средини – истакао је Пауновић. 

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?