Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Саопштење

Саопштење

Ел. пошта Штампа

                                                   alt     alt  alt

                                                                                                                              

Саoпштење за јавност

   

Поштовани,

Удружењу СМАРТ из Нове Вароши одобрен је нови пројекат под називом „Млекар – мој посао! Моје занимање“ који ће се реализовати у сарадњи са локалном Канцеларијама за младе општине Нова Варош на конкурсу код Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Циљ овог пројекта је допринос стварању бољих услова за запошљавање младих са територије општине Нова Варош кроз подршку пројектима едукација и обучавања младих за дефицитарна занимања.

Конкретно, 9 младих проћи ће програм радне праксе код различитих послодаваца у областима за које постоје интересовања, односно која су дефицитарна са обученим профилима.

Пројекат ће се реализовати у периоду новембар-децембар 2014. године, а финансијска средства за реализацију овог пројекта су одобрена од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије и укупно износе 737.500,00 рсд.

Пројекат Млекар - мој посао! Моје занимање! превасходно се бави организовањем обуке младих људи из сеоских и градских средина спремних и заинтересованих да раде у млекарској индустрији, али и да се обуче за послове конобара и кувара у реномираним угоститељским објектима на Златару. Предвиђено је да се за занимање прехрамбеног техничара у млекари обучи 5 младих у крагујевачкој млекари КУЧ. Обука ће трајати 45 дана ( 7 радних недеља) у погонима КУЧ-а у оквиру планираних пројектних активности. Млади ће након успешно завршене обуке, имати прилику да се ближе упознају са радом ЗЗ Боровита главица у Божетићима, тј да након обуке активно учествују у  раду задружне млекаре и након завршетка овог пројекта. Још 4 младих ће се обучити за посао кувара и конобора у једном од златиборских хотела а затим ће радну праксу обавити у хотелима на Златару. Овим пројектом ће се успешно обучити укупно 9 младих за занимања која су дефицитарна како у погледу квалитетно обучених радника тако и у погледу броја заинтересованих младих за ова занимања.

Позивамо све заинтересоване младе нововарошане да се пријаве у Канцеларији за младе, до среде 19.11.2014.године или путем телефона на број 062/889 40 20. 

Упознавање заинтересованих младих људи са активностима Пројекта обавиће се у среду у 12:00 часова у просторијама КЗМ.

Селекција пријављених кандидата обавиће се до петка 21.11.2014.године. Одабраним кандидатима биће у потпуности покривени трошкови обуке, смештаја, хране и превоза.

 

Локална Канцеларија за младе

Општине Нова Варош

______________________

 Бранко Пуцаревић

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?