Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Министарство саобраћаја финансира шест значајних пројеката на подручју општине Нова Варош

Министарство саобраћаја финансира шест значајних пројеката на подручју општине Нова Варош

Ел. пошта Штампа

ЗА ИЗГРАДЊУ ПУТЕВА 40 МИЛИОНА ДИНАРА

 

Близу пет километара новог асфалта током ове грађевинске сезоне биће постављено у месним заједницама Рутоши, Јасеново, Бистрица, Амзићи и Акмачићи, као и у Улици Милановац.

 

Министарство саобраћаја у Влади Републике Србије одобрило је око 40 милиона динара за изградњу и ревитализацију путне мреже на подручју општине Нова Варош. Значајна финансијска средства биће опредељена за асфалтирање градских улица и путних праваца на територији пет месних заједница, у укупној дужини од близу пет километара. Тендерска процедура за избор извођача започеће у марту, а радови на изградњи саобраћајница крајем априла или почетком маја.

 Нова асфалтна подлога, захваљујући подршци државе, биће постављена у месним заједницама Рутоши, Јасеново, Бистрица, Амзићи и Акмачићи , као и у приградском насељу Милановац. Чим се заврши поступак тендера за избор извођача радова, а временске прилике то буду дозволиле, започеће изградња путног правца Вујовићи – Драгашевићи , у дужини од око 900 метара, а вредност ове инвестиције достигла је цифру од 6.165.300 динара. Нови километар асфалта добиће и мештани МЗ Јасеново, јер ће се ускоро  радити  путни правац на потесу од Јасенова до Ојковице, чија је вредност посла процењена на 5.415.000 динара. Близу пет милиона динара инвестираће се у изградњу 700 метара пута на деоници од Акмачића до Гвоздовића, док ће 1.576.000 динара бити опредељено за асфалтирање путног правца од Бистрице до засеока Бујишићи, дугог око 150 метара. Најзначајнија инвестиција, вредна 17.723.000 динара је изградња саобраћајнице од Злошнице до Амзића, у дужини од километар и по. Средства у износу од 4.489.000 динара биће инвестирана и  постављање око 160 метара асфалта у Улици Милановац, на подручју истоименог приградског насеља.

- Захваљујући  ангажовању  министра Милутина Мркоњића, ресорно министарство на чијем је челу, донело је одлуку да и ове, као и птретходних  година, у значајној мери подржи пројекте на пољу путне инфраструктуре кандидованих од стране општине Нова Варош, која се обавезала да изградњу ових пет саобраћајница суфинансира  са око четири милиона динара- каже директор општинске Дирекције за изградњу и грађевинско земљиште Мирољуб Шапоњић, и истиче да је  локална самоуправа ка Министарству саобраћаја односно „Путевима Србије“ упутила  и допис за финансијску помоћ за реализацију пројекта изградње путног правца од Браношевца до раскрснице у близини хотела „Панорама“, за чију су ревитализацију потребна средства од близу 100 милиона динара.

- Чим временске прилике буду дозволиле , неимари „Путева Златар“ започеће ревитализацију пута Сјеништа – Клак, у дужини од око три километра, а средства од око 3.400.000 динара, обезбедили су Министарство пољопривреде и Општина Нова Варош – најављује директор Дирекције.

Р.Поповић               

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?