Opština Nova Varoš - Opštinska uprava.

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Насловна Обавештење о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина

Обавештење о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина

Ел. пошта Штампа

На основу члана 14. Закона о јединственом бирачком списк („Сл. гласник РС, број 104/9 и 99/11), члана 48. Закона о Националним саветима националних мањина („Сл. гласник РС, број 72/09 и 20/2014) и одлуке о расписивању избора за чланове националних савета националних мањина („Сл. гласник РС, број 100/22), општинска управа Нова Варош, доноси

ОБАВЕШТЕЊЕ

Одлуком Министарства државне управе и локалне самоуправе, расаписани су непосредни иизбори за чланове националних савета Националних мањина(„Сл. гласник РС, број 100/22, од 05.09.2022. године), избори су расписани за 13. новембар 2022. године.

Позивају се сви грађани са бирачким правом, припадници националних мањина, да на посебном обрасцу затраже упис у посебан бирачки списак, односно да изврше исправке, измене податке, као и брисање из посебног бирачког списка.

Грађани општине Нова Варош са бирачким правом, припадници националних мањина, могу извршити увид у бирачки списак и тражити промену у бирачкком списку најкасније до 28. октобра 2022. године до 24:00 часа, када се посебан бирачки списак националних мањина закључује.

После закључивања посебног бирачког списка захтев за упис и промене у бирачком списку подносе се Министарству државне управе и локалне самоуправе све до 72 часа пре избора.

Обавештење бирачима о дану и времену одржавања избора, са бројем и адресом бирачког места на коме бирач гласа и бројем под којим је уписан у извод из бирачког списка, биће достављено најкасније пет дана пре дана одржавања избора.

Упис и промене у посебном бирачком списку могу се извршити у Општинској управи Нова Варош, други спрат, канцеларија бр. 1., сваким радним даном у периоду од 7 до 15 часова.

Ово обавештење је објављењо на званичној страници општине Нова Варош www.novavaros.rs.

НАЧЕЛНИК

ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Мирел Рољевић

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Које су приоритетне области за улагање у општини Нова Варош?